cut41-spraytan-face

snyggt och jämnt brun med spray tan

Att tänka på före behandling

 • Rengör och peela huden minst 2 tim innan behandlingen och avlägsna noggrant smink och andra produkter.
 • Använd ej deodorant eller hudlotion precis innan behandling då missfärgning kan uppkomma.
 • För bästa resultat raka dig kvällen innan behandling, tex ben och skäggväxt.
 • Vaxning, plock av bryn och rakning bör ej göras direkt efter eller före behandling (vänta minst 8 timmar) det tar dock bort lite av färgen.
 • Smörj in dig med en fet hudlotion på hudpartier om du har mycket torr hud.
 • Observera: På vissa personer kan det uppstå vita missfärgningar under behandling om du har torrhetseksem eller har mycket torra partier på huden samt pigmentfläckar.

 

De som ej tål DHA bör ej prova spray tanning!

Efter behandling

Använd mörka och löst sittande kläder direkt efter behandlingen, gärna i bomull. Undvik syntetmaterial då dessa plagg kan missfärgas under de första timmarna efter behandling. Mycket viktigt att ej ha kontakt med vatten på huden tills då du ska duscha efter din behandling, annars kan missfärgning uppstå. Tänk också på att undvika nedanstående till dagen efter din behandling:

 • Solarium
 • Alla typer av krämer
 • Puder, rouge, foundation
 • Bodylotion
 • Deodorant
 • Parfym

Resultat

För bästa resultat vänta med att duscha till nästa dag på morgonen. Det är viktigt att låta färgen verka under denna tid för att uppnå full effekt och för att få en vacker, jämn och hållbar solbränna. Badda med handduken försiktigt efter din första dusch efter behandlingen, gnugga ej. Inom 6-8 timmar bör du inte träna eller utföra annan fysisk aktivitet som får dig att svettas.
För att behålla din gyllenbruna färg längre smörj in dig med hudlotion, speciellt på överkroppen varje dag efter din behandling. Efter ca 5 dagar då färgen börjar avta gradvis kan det uppstå ojämna partier på överkroppen som är ett resultat av att gamla hudceller lossnar, avlägsna detta med en skrubbvante el handduk när du duschar.
Färgen kan färga kläder och sovkläder, färgen är dock vattenlöslig och tvättas bort i 30 grader.

Vad är spray tanning?

Vi använder oss av manuell HVLP Spray Tanning. Det är den bästa och senaste tekniken inom ”brun utan sol”-metod och avsedd för professionellt bruk. Manuell HVLP Spray Tanning ger det absolut bästa resultatet i jämförelse med soldusch på salong där det lätt kan bli fläckigt och orange samt brun utan sol flaskor eller krämer för hemmabruk.

Hur går behandlingen till?

En utbildad Spray Tanning specialist använder sig utav en maskin med ett munstycke som genom ett högt tryck sprutar ut ett fint lager vätska. Vätskan lägger sig på huden och gör dig brun. Det tar ca 3-4 minuter för att applicera. Vanligtvis appliceras två lager för bästa resultat, men kunden kan också själv bestämma hur brun hon/han vill bli. Sedan ska huden torka ca 3-4 min.

Vad har man på sig?

Det får du som kund avgöra.

Vad är fördelarna?

Solens stålar och solarier är inte hälsosamma för kroppen. Vi kan erbjuda dig en naturligt gyllenbrun färg utan risk för rynkor, soleksem, sveda eller hudcancer! Du får ett snabbare resultat än om du solar naturligt eller i solarium. Människor som har svårt för att bli bruna genom solen/solarium får garanterat ett mycket bra resultat av det här. Du kan bli brun på utvalda delar av kroppen. Huden får en skönhetsbehandling samtidigt som du blir läckert gyllenbrun!

Hur länge varar behandlingen?

En behandling varar i ca 5-7 dagar. För att behålla den gyllene färgen bör behandlingen upprepas minst en gång i veckan. Smörj in dig med bodylotion varje dag för att behålla din bränna längre.

Hur färgar det huden?

Spraylösningen härstammar från sockerrör och den aktiva ingrediensen är ett färglöst socker som heter Dihydroxyaceton, DHA. DHA reagerar med ett protein – keratin, i det yttersta lagret i huden – hornlagret, och skapar där ett brunt pigment. Den innehåller ingen alkohol eller parfym, bara 100 % rena, naturliga ingredienser!

Skriv in sökordet, tryck ENTER